WIE ZIJN WE?

WhatsApp Image 2020-08-25 at 10.36.18.jp

Julie
De Vuyst

“Ik wil lesgeven”, sinds de kleuterklas zei ik dit meermaals luidop. In de laatste graad van het middelbaar leerde ik echter de wereld van de logopedie kennen. Mijn liefde voor het overbrengen van kennis kon ik op deze manier combineren met mijn paramedische interesse. In 2008 studeerde ik af als Master in de logopedische wetenschappen aan de Universiteit Gent. Ik deed ervaring op in een grote groepspraktijk, waar ik me verder specialiseerde in leerstoornissen, ook bij studenten secundair en hoger onderwijs. In 2011 startte ik zelf een praktijk op in Sint-Gillis-Waas, dit boven de bloemenzaak Bloem Bloem. Intussen volgde ik een Europese opleiding tot stottertherapeute en verdiepte ik me verder in OMFT. Toen mijn man en ik in 2014 in verwachting waren van onze dochter, werd het tijd om een rechterhand te zoeken en waar kon ik die beter vinden dan in onze eigen familie ….

WhatsApp Image 2020-08-25 at 10.36.19.jp

Elisa
Bloemers

Als dochter van ouders met een eigen bloemenzaak, zat de zelfstandigheid al vroeg in mijn bloed. Mijn interesse lag echter niet in de handelssector, maar in de therapeutische wereld. Via Julie, de vrouw van mijn neef, kwam ik in contact met logopedie, een gevarieerd, paramedisch beroep. In 2014 studeerde ik af aan de Arteveldehogeschool in Gent. Toen Julie zwanger werd, stelde ze me voor om de praktijk samen verder te zetten. We kochten samen een groter pand in de Zwanenhoekstraat en begonnen zo met z’n tweeën aan een nieuw hoofdstuk van de praktijk. Naast het behandelen van leer- en articulatiestoornissen, volgde ik in 2016 het postgraduaat stem. Toen we in de herfst van 2018 merkten dat onze praktijk te groot werd voor ons twee, gingen we op zoek naar een nieuwe collega en waar konden we die beter vinden dan in onze eigen kennissenkring …

WhatsApp Image 2020-08-25 at 10.36.19 (1

Laurien
Van de Velde

Van jongs af aan wou ik graag met kinderen werken. In 2012 startte ik als danslerares bij Sportiva en in 2014 werd ik monitrice bij Kazou. Dit, in combinatie met mijn interesse in zang, articulatie en voordracht, leidde tot de keuze voor logopedie. In 2018 studeerde ik af aan de Artevedehogeschool in Gent en kreeg ik de vraag van Julie en Elisa om de praktijk mee te versterken. In de praktijk behandel ik voornamelijk leer- en taalstoornissen. Vanuit mijn interesse in eet- en drinkproblemen, specialiseer ik me momenteel in prelogopedie. Het is dankbaar om in een jong en dynamisch team te kunnen werken. Met z’n drieën trachten we onze kennis en vaardigheden steeds verder te ontwikkelen, dit om jong en oud de best mogelijke begeleiding te bieden.